Antal besökare

Välkommen

Välkommen till Bjerkli!

lørdag 9. januar 2010

Kladdig mörk chokladkaka


                              Evas favorit chokladkaka den är enkel, snabb och god!

100 g smör, smält och avkylt
2 ägg
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 dl vetemjöl
ev. 1 tsk torkad pepparmynta eller rivret skal av en apelsin
Kakan kan pyntas med smält blockchoklad eller pudrat florsocker eller bara ätas precis som den är utan pynt och smaktillsättningar.
Vispa ägg och socker pösigt blanda växelvis i de torra ingredienserna med smöret och häll i smord form .
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i allt från 17-25 min beroende på hur stor form och hur kladdig du vill att den skall vara, men den skall inte bli torr hellre för kladdig :)
God med grädde eller vaniljglass till.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar