Saftig eplekake i langpanne
100 g smør
4 egg
3 dl sukker
6 dl mel
3 ts bakepulver
revet skall av 1 sitron
2 dl fløte 20%
5 store syrlige epler
1 dl sukker
1 ss kanel
5 dl vaniljekrem
40 g smør
evt. perlesukker til pynt
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland siktet mel med bakepulver og sitronskall, og rør det inn i eggedosisen.
Rør inn smeltet smør og fløte. Hell røren i en langpanne eller ildfast form (ca. 20x30 cm) kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen over røren. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter uten kjernehus. Bland eplebåtene med sukker og kanel, legg dem tett i tett på vaniljekremen. Skjær smøret i tynne skiver med en ostehøvel og legg det på toppen.
Stek kaken ved 170 grader i ca 35 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar