Antal: 1 st
Ugn: 175
Tid i ugn ca 15 min
Ingredienser
Deg:
300g margarin
1 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 st äggulor
2 dl kaffegrädde
1 msk socker
2 tsk potatismjöl
3 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl skållad mandel
Fyllning nr 2:
2 dl äppelmos
Garnering:
Mandelmassa eller marsipan
karamellfärg
ev. silverkulor
Instruktioner
Rör margarinet och socker smidig, tillsätt bakpulvret blandat med mjölet. Låt degen vila kalt minst en timme.
Dela degen i 6 bitar, kavla ut till tallrikstora bitar ca 18 cm i diameter.Grädda bottnarna, låt svalna. Detta kan göras flera dagar i förväg bara de förvaras torrt.
Fyllning 1: blanda äggulor, kaffegrädde, socker och potatismjöl i en katrull, låt sjuda upp under omrörning, tills den tjocknat, får inte koka. När krämen är klar ta av den från plattan rör i vaniljsockret, låt kallna . Vispa grädden hårt, rör försiktigt ner i krämen tillsammans med den skållade ,hackada mandeln.
Man kan fuska och göra pulver vaniljkräm som man blandar med grädden och hoppa mandlarna om det är allergi i sällskapet.
Lägg i hop precis innan servering.Börja med botten sedan varannat lager med de olika fyllningarna . Dekorera efter egen fantasi tex rosor, blad & kulor eller vart fantasin tar en....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar